Cosmetische Tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische- of esthetische tandheelkunde is een breed begrip. Er wordt natuurlijk altijd gestreefd naar een zo mooi mogelijk resultaat na een restauratie welke zo natuurlijk mogelijk aansluit op het gebit. Desalniettemin zijn er omstandigheden waarin de perfecte, niet-van-echt-te-onderscheiden restauratie van groot belang is.

Natuurlijk is het mooist

Op internet is veel te vinden over cosmetische of esthetische tandheelkunde. Deze pagina’s zijn vaak gevuld met foto’s van de mooiste mensen met spierwitte tanden en brede lach. Binnen de esthetische tandheelkunde zal dat niet altijd passen. Het woord ‘esthetisch’ zegt dat eigenlijk al.

Elke restauratie en verandering moet passen bij u als persoon en zo natuurlijk als mogelijk overkomen. Het is vaak veel lastiger om een werkstuk een natuurlijke uitstraling te geven en dat vereist vakmanschap wat wij door het laboratorium in huis hebben. Op deze pagina ziet u voorbeelden waar juist geprobeerd wordt om de natuur met al zijn kleuren en soms ook onregelmatigheden na te bootsen.Wij bepalen de kleur en vorm van het werkstuk samen met het tandtechnisch laboratorium. Voor het plaatsen wordt dit allemaal nog goed gecontroleerd en kan dit alles nog aangepast worden in samenspraak met u.

Wat kan er allemaal? 

cosmetische tandarts Almere
Dora Pocsai } Cosmetische Tandheelkunde

Vanzelfsprekend krijgt u, ter overbrugging van de periode tot dat het werkstuk klaar is, een zeer goed zittende tijdelijke voorziening. Deze voorziening kan ook gebruikt worden om verschillende vormen voor het uiteindelijk werkstuk te proberen. In deze situaties maken we van te voren ook een proefopstelling (mock-up) om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van de vormverandering.

Naast de kennis van de tandheelkundige aspecten is inzicht in de persoonlijke esthetiek een kwestie van een ‘timmermansoog’. Daar word je mee geboren.  Dora beheerst dat in de finesse. De details, de symmetrie, positionering en de gehele ‘look’ welke past bij het uiterlijk. Cosmetische tandheelkunde is een discipline die maar weinige beheersen.

Als u een cosmetische beoordeling wenst, maak dan een afspraak met Dora.  Zij  kan u informatie geven over alle mogelijkheden die er zijn om een perfecte lach te bereiken.

 

cosmetische tandheelkunde Almere
Dora Pocsai | Esthetische Tandheelkunde