Kindertandarts in Almere

Kinderen hebben de toekomst en het recht op een goed en gezond gebit. Preventief onderhoud vanaf het melkgebit is dan ook van groot belang.
Helaas blijkt dat bij veel kinderen het gebit niet voldoende wordt onderhouden met alle gevolgen van dien.

Met een begripvolle en kindvriendelijke aanpak kunnen kinderen wegwijs worden gemaakt met het onderhoud van hun tandjes en de ouders hierin van het juiste advies voorzien.
Met goed informatie en de juiste ‘handleiding’ is uw kindje verzekerd van een mooi en gezond gebit.

Bij Dora voelen kinderen zich op hun gemak. Haar spontane aanpak en inlevingsvermogen in uw kind, zorgt ervoor dat ze graag naar de tandarts gaan voor de periodiek controle en op deze wijze hun gebit in een gezonde staat blijft.

In 2006  heeft Dora samen met uitgeverij Medicina een kinderboekje uitgegeven met de naam  ‘de Melktand’, speciaal bedoeld om kinderen op een educatieve wijze kennis te laten maken met hun gebit en de tandarts.

Wat doet Dora bij de kinderbehandelingen:

 

  • Individuele Caries-risicobestemming middels Cariogram
    Aangepaste indiviuele behandling per periode.
  • Fluoride behandeling
    Fluoride wordt vaak aangebracht op de blijvende kiezen om beginnende gaatjes te laten herstellen en/of het glazuur te versterken. Hierdoor zijn kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën.
  • Sealen
    Sealen is het afdichten van diepe groefjes en/of putjes in gebitselementen om zo het reinigen makkelijker te maken. Het sealen vindt met name plaats wanneer de permanente kiezen doorkomen en de patiënt een verhoogd cariësrisico heeft. De sealants bestaan meestal uit een kunststoflak.

Dora Pocsai | Tandarts