Implantologie, het plaatsen van tandimplantaten

Implantologie in Almere, tandimplantaten met 3D -Technologie 
Heeft u één of meerdere tandimplantaten nodig? Dan bent u bij Tandartspraktijk Faunabuurt in Almere aan het juiste adres. Wij kunnen u voorzien van titanium tandimplantaten welke geheel met de modernste 3D-technologie worden geplaatst.  Wij kunnen u alle informatie over deze tandheelkundige ingreep verstrekken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en controle.
Mevrouw Msc. Afraa Janabi is Master in Orale Implantologie en is tevens uw aanspreekpunt en adviseur.

Wat is een tandimplantaat?
Een tandimplantaat is eigenlijk goed te vergelijken met een kunstwortel. Als uw eigen tandwortel niet meer voldoet, dan kan er een kunstmatige vervanging ingezet worden. Dit is een schroef die in uw kaak wordt geplaatst. Daar bovenop komt vaak een kroon, brug of overkappingsprothese. Implantaten kunnen zowel in de bovenkaak als onderkaak geplaatst worden.

Het kaakbot en tandvlees moeten allebei gezond zijn voordat de behandeling kan beginnen. Is dit nog niet het geval, dan kunnen wij daar natuurlijk ook voor zorgen. De tandarts of kaakchirurg zal de behandeling voltrekken.

Tandimplantaten laten plaatsen
Implantaten zijn te vergelijken met schroeven die van binnen hol zijn. Soms hebben ze een keramische laag. Wanneer een implantaat geplaatst is, moeten ze eerst aan het bot vastgroeien of ermee vergroeien. Eerder kan er namelijk geen kracht op gezet worden. Implantaten zijn gemaakt van titanium: deze stof wordt door het kaakbot goed verdragen. Titanium is een metaal dat niet door het menselijk lichaam wordt afgestoten. Op een implantaat kan een kroon geplaatst worden. Ook is het mogelijk om er een gebitsprothese of brug op vast te zetten. Voorafgaand aan het zetten van een tandimplantaat wordt u plaatselijk verdoofd.

Na de plaatsing van een implantaat
Wanneer een implantaat geplaatst is duurt het nog drie tot zes maanden voor het voldoende aan het bot gehecht is. In die tijd moeten de implantaten de tijd hebben om zich goed te hechten en mag u dus geen harde dingen eten.

De kosten van een tandimplantaat
Bent u benieuwd naar de kosten van een of meer tand implantaten? Bel dan onze praktijk voor een afspraak. 036-5325142

Afraa Janabi | Master in Orale Implantologie Almere
voor
Voor
na
Na
Titanium Implantaat!

Een oude wortelkanaalbehandeling ging na jaren opnieuw ontsteken en de tand moest eruit. Nu een titanium implantaat laten plaatsen en ik ben zooo blij!