De beste behandeling kan alleen plaatsvinden door het stellen van juiste diagnose!

De tandheelkunde innoveert met de dag.  Nieuwe materialen, betere behandelingsmethodieken en steeds betere apparatuur en mogelijkheden komen ter beschikking om uw gebit zo lang en zo goed mogelijk te kunnen conserveren.  Uiteraard volgen de tandartsen hiervoor ook additionele curricula om deze behandelingen te kunnen en mogen uitvoeren.

Tandarts Almere OPGHet allerbelangrijkste van een goede en moderne behandeling is echter het stellen van de juiste diagnose!

Bij Tandartspraktijk Faunabuurt hebben we derhalve geïnvesteerd in een panoramische röntgentoestel de zgn. OPG/ OPT welke veelal alleen in ziekenhuizen aanwezig zijn.
Met dit apparaat kunnen de tandartsen uw gehele gebit in 1x fotograferen en zo de beste diagnose stellen voor het hele gebit. Dit reduceert het risico dat zaken over het hoofd worden gezien.

Het Orthopantomogram ( Gendex OPG / OPT )
De OPG is een speciaal röntgenapparaat die het gehele gebit in één opname rondom kan fotograferen zodat al uw tanden in één keer, binnen 1 minuut gescand zijn.
De tandarts kan daarna het beeld minutieus bestuderen en met u zijn diagnose(s) bespreken en ook laten zien. (zie een paar voorbeelden hieronder )

Fig. 1

Fig. 2

Fig. 3

De Normale röntgen
De normale buisröntgen welke vaak aan- of bij de behandelstoel van de tandarts aanwezig is, is geschikt voor lokale röntgenfoto’s en geeft slechts een gedeelte van het gebit weer.
Meestal wordt dit apparaat alleen gebruikt het maken van de tweejaarlijkse ‘bitewings’ om eventuele veranderingen in uw gebit vast te kunnen leggen of om een eventuele klacht te kunnen lokaliseren.

Deze normale röntgen is eveneens een onmisbaar apparaat maar geeft geen overzicht van het gehele gebit.

Fig. 1

Fig. 2

Fig. 3