Bij de professionele tandreiniging maken we gebruik van de Air-Flow®. Dat is een apparaat dat het tandglazuur niet aantast. We maken gebruik van dat apparaat om vastzittende aanslag en verkleuringen die door koffie, wijn of nicotine en de alledaagse belasting ontstaan zijn te verwijderen. Er wordt een combinatie van water en een speciaal zout gebruikt die op elke afzonderlijke tand wordt opgespoten. De reinigingsstraal bereikt zelfs plekken die met gewone handinstrumenten niet bereikbaar zijn.

Uw voordelen zijn:

  • De Air-Flow reinigt het tandoppervlak en de pocket op een voorzichtige, maar grondige manier.
  • Het tandoppervlak blijft sterke verruwing en verlies van substantie bij het verwijderen van verkleuringen bespaard.

Als preventie, een prettige manier van behandelen en een aantrekkelijke lach samengaan, is er iets bijzonders bereikt. Niet alleen de uitvinder en de producent, maar ook patiënten zijn erg enthousiast over AIR-FLOW®. Tandartsen zijn natuurlijk ook blij, omdat dit product hen de zeldzame mogelijkheid biedt tot direct succes.

Onderwerp van al deze lof is een methode om tandplak te verwijderen. Aan de ene kant leidt deze methode door verkleuringen te verwijderen tot mooie, witte tanden en zorgt daarmee voor een bevredigend cosmetisch effect. Aan de andere kant speelt de methode een belangrijke rol in preventie, omdat tandplak wordt beschouwd als een risico voor de dentale gezondheid en omdat het ernstige gevolgen kan hebben voorde algemene gezondheid. Het is belangrijk om te weten dat klinische studies hebben uitgewezen dat behandeling met AIR-FLOW® ook goede resultaten geeft op het gebied van efficiëntie en veiligheid.

De klinische onderzoeken over supragingivale toepassingen zijn al geruime tijd geleden aangevuld met onderzoeken over het gebruik van AIR-FLOW® in de subgingivale omgeving (PERIO-FLOW®). De resultaten hiervan zijn helder: ten eerste zijn de behandelingen korter, een voordeel voor zowel de patiënt als de gebruiker. Daarnaast hebben patiënten subgingivale AIR-FLOW® als meer comfortabel ervaren, terwijl het dezelfde efficiëntie en veiligheid biedt als andere methoden (piëzokeramisch).

Uit een recent onderzoek blijkt dat pijnvrije en stressloze behandelingen zoals de Originele AIR-FLOW® Methode een positief effect hebben op het aantal patiënten dat zich voor herhaalafspraken aanmeldt. Hun loyaliteit draagt bij aan de winstgevendheid van uw tandartspraktijk.

airflow-voor1
Voor
airflow-na1
Na
De Airflow is écht top! Linda Meijer

De Air-Flow®

De voordelen:

  • Op een natuurlijke wijze woorden uw tanden pijnloos ontdaan van aanslag.
  • Uw tanden worden snel en op een natuurlijke wijze witter.
  • Ook onder uw tandvlees draagt de Air-Flow bij aan een preventief onderhoud tegen parodontitis.