[rev_slider alias=”esthetische-tandheelkunde”]

Esthetische tandheelkunde is het huwelijk tussen de ‘kunst en wetenschap van de tandheelkunde’.
De gelijktijdige toepassing van technische en artistieke vaardigheden stelt een beoefenaar in staat uitstekende esthetische en functionele resultaten te behalen. Het belang van diagnose en behandelingsplanning voorafgaand aan een procedure kan niet genoeg worden benadrukt, in gedachten houdend dat mondgezondheid en -functie een integraal onderdeel zijn van succesvolle esthetische tandheelkunde.

Om een ​​succesvolle esthetische tandheelkunde te beoefenen, moet het tandheelkundig team de relevante principes begrijpen, met name die van smile design, en zich bewust zijn van de verschillende interdisciplinaire behandelingsmodaliteiten die beschikbaar zijn. Ze moeten ook een grondige kennis hebben van de verschillende beschikbare esthetische materialen en hun klinische indicaties, toepassing en beperkingen in de praktijk. 

Bovendien, zoals besproken in andere hoofdstukken in dit boek, is effectieve communicatie binnen het tandheelkundig team, met de tandtechnoloog en in het bijzonder de patiënt van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de doelen van esthetische tandheelkunde worden bereikt, inclusief 

patiënttevredenheid en het vermijden van van onvervulde, mogelijk onrealistische verwachtingen. Al deze elementen ondersteunen en vormen de basis voor succesvolle esthetische tandheelkunde. 

Esthetische tandheelkunde heeft het perspectief van patiënten op de tandheelkunde enorm veranderd. In het verleden gingen de meeste mensen niet graag naar de tandarts; het tandartsbezoek ging gepaard met angst en pijn. Er werden veel afkeurende grappen over tandartsen verteld, en ons beroep werd vaak gesymboliseerd door een lijdende patiënt met een verbonden hoofd.

Toen esthetische tandheelkunde eenmaal in zwang kwam, beseften mensen hoe mooi de resultaten konden zijn. Iedereen wil er namelijk beter uitzien en patiënten realiseerden zich al snel dat tandartsen kunstenaars kunnen zijn, met de nadruk op ‘kunnen’,  die hun glimlach en uiterlijk in zeer korte tijd verbeteren. Binnen een generatie veranderde de perceptie van tandheelkunde;  van lelijke amalgaamvullingen, extracties en kunstgebitten in een kunstvorm die schoonheid, jeugd en functie biedt en uiteindelijke en aparte discipline werd in de tandheelkunde. 

cosmetische tandheelkunde almere

Foto 1

esthetische tandheelkunde almere

Foto 2

Mooie tanden in Almere

Foto 3