[rev_slider alias=”restauratieve-tandheelkunde”]

Restauratieve Tandheelkunde

Restauratieve versus cosmetische tandheelkunde

De meeste mensen hebben gehoord van cosmetische tandheelkunde als een manier om een ​​perfecte glimlach te krijgen. Maar voordat cosmetische ingrepen kunnen plaatsvinden, moet er soms wat werk worden verzet om een ​​goede basis te leggen. Hier komt restauratieve tandheelkunde om de hoek kijken. Nog nooit van gehoord? Geen zorgen, we hebben beide gebieden van het beroep van tandarts opgesplitst om u alle informatie te geven die u nodig heeft en u een stap dichter bij de glimlach van uw dromen te brengen.

Wat is restauratieve tandheelkunde?
Restauratieve tandheelkunde verwijst naar het beheer en de procedures die uw tandarts uitvoert om uw mond gezond en functioneel te houden. Deze procedures omvatten het plaatsen van tandheelkundige implantaten, kunstgebitten, vullingen en kronen. Voor deze vorm van tandheelkunde is geen specialisatie vereist; het verwijst alleen naar de preventieve en corrigerende maatregelen die huisartsenpraktijken nemen om ervoor te zorgen dat onze mond zo gezond mogelijk blijft. Bij restauratieve tandheelkunde gaat het er in de eerste plaats om dat de mond zo goed mogelijk blijft functioneren en kan daarbij de algehele uitstraling van iemands glimlach verbeteren. Dit is wat herstellende tandheelkunde onderscheidt van cosmetische tandheelkunde – de laatste houdt zich meer bezig met esthetiek.

Welke problemen kunnen tandheelkundige procedures voor herstelmaatregelen oplossen?
Een tandheelkundig implantaat werkt uitzonderlijk goed om vervangende tanden te verankeren.
Een tandheelkundig implantaat werkt uitzonderlijk goed om vervangende tanden te verankeren.
Er zijn verschillende dingen die mis kunnen gaan in de mond, daarom werken tandheelkundige professionals er hard aan om ervoor te zorgen dat mogelijke problemen vroegtijdig worden aangepakt of helemaal worden voorkomen. De meest voorkomende problemen zijn holtes die worden gevuld om verder verval te voorkomen; ontbrekende tanden die zijn vervangen door implantaten, bruggen of kunstgebitten; en gebroken tanden die kunnen worden versterkt en beschermd met kronen of kappen.

Maak een vrijblijvende afspraak!