CEREC Kronen in Almere. Klaar terwijl u wacht!

Wat is CEREC?

CEREC staat voor CE ramic REC- constructie en is een 3D CAD/CAM-computer die de productie van esthetische keramische vullingen (inlays), gedeeltelijke kronen, kronen en bruggen mogelijk maakt in slechts 1 bezoek.
Het voordeel  voor u: U hoeft niet meer terug te komen voor een nieuwe afspraak want uw kroon, inlay is klaar terwijl u wacht!

Een voorbeeld:  U kroon is afgebroken net voor de vakantie, of u heeft gewoon een kroon nodig, dan wordt er een volledig keramische kroon bij ons in de tandartspraktijk vervaardigd en kan dezelfde dag worden gebruikt.


Hoe werkt deze techniek precies?

Deze Cerec BlueCam intra-orale 3D-scanner is een apparaat dat een driedimensionaal beeld van uw tanden kan maken. Met behulp van deze “camera” (Afb. 1) worden de tanden van de boven- en onderkaak gescand en wordt van de data met de computer een exacte digitale afdruk van uw gebit gemaakt.

Het scannen van uw gebit gebeurt zonder enig contact met uw tanden (Afb. 2). Binnen een minuut scant de BlueCam uw gebit en maakt het perfecte 3D beeld van uw gebit zonder gipsafdrukken en/of kokhalzen. U voelt er dus helemaal niets van. Bij conventionele manieren moet er een gipsafdruk worden gemaakt die daarna hard wordt en naar een tandtechnische laboratorium wordt gestuurd om uw kroon of inlay te maken.

Deze BlueCam intra-orale 3D-scanner is een apparaat dat een driedimensionaal beeld van uw tanden kan maken. Met behulp van deze “camera” (Afb. 1) worden de tanden van de boven- en onderkaak contactloos gescand.

CEREC Almere

Met de gegevens van de 3D-camera die in de computer met een speciaal CAD/CAM programma worden verwerkt, kan de tandarts op de computer de meest exacte en passende inlay of kroon ontwerpen (Afb. 3).
Samen kijkt hij met u naar het digitale resultaat. Daarna wordt de data opgeslagen en worden de gegevens naar de freesmachine gestuurd.

In de freesmachine wordt een keramische blokje geplaatst en samen met de gescande 3D beelden en data wordt binnen 15min uw kroon of inlay op maat gemaakt. Geheel automatisch.
Na een kwartier is uw nieuwe kroon of inlay gereed om door de tandarts geplaatst te worden.

kronen almere